«

»

Print this Post

«Հացաթան» նորարար խմորիչով պատրաստված առողջարար և բնական հաց

Գյուտի հեղինակը  կենսոտեխնոլոգ, ԽՍՀՄ վաստակավոր գյուտարար, Հայաստանի տեխնոլոգիական ակադեմիայի անդամ, տեխնիկական գիտությունների թեկնածու Ալեքսանդր Սելիմյանն է:

Փաստորեն Հայաստանում առաջին անգամ արտադրվել են հեղինակային հացատեսակներ, որոնց մեջ հացաթանն օգնում է խմորիչին, որ այն իր գործառույթը բնականոն ձևով կատարի, հացաթխման ժամանակ քայքայվի և պատրաստի հացին չանցնի: Հացաթանը հնարավորություն է տալիս նաև նվազեցնել օգտագործվող խմորասնկերի քանակը: «Սելիմյան հացը» սովորական հացից տարբերվում է նաև հաճելի համով ու հոտով, որ ստացվում է ոչ թե քիմիական բարելավիչներով, այլ խմորի մեջ օգտագործվող ածիկի շնորհիվ նաև։ Առանց հիշյալ «բարելավիչներից» որևէ մեկի օգտագործման, բիոհացը հաճելի գույն ունի։ Մանրամասները` տեսանյութում:

 

Permanent link to this article: http://ntfund.nt.am/?p=1256&lang=hy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *